Честита награда, Христо!
Добавена от fon3, на 11 Юли 2014 | Прочетена 1442 пъти

Нашият колега и приятел Христо Димитров зарадва всички ни като прослави България, спечелвайки международния престижен конкурс Humanity Photo Award, който се проведе между 20 и 23 юни в Пекин.
Христо Димитров премери сили с професионални фотографи от 153 държави и заслужи златна купа в категория „Архитектура" като участва със снимки на арменските манастири Гехарт и Нораванк. Сред всички 7000 участника, неговите фотографии на уникалните арменски манастири, му спечелиха световното признание и предизвикват нашата гордост и радост. От 1998 година China Folklore Photographic Association(CFPA) стартира провеждането на този международен фотоконкурс, Целта на конкурса е да се призоват фотографите от цял свят да снимат и съхранят наследството на народната култура. HPA се подкрепя силно от ЮНЕСКО и е с неговото лого присъдено на HPA от 2000 година. НРА има за цел да изгради фото музей на световната култура и работи за това вече цели 13 години.
През 2005 г., HPA е била показана в Аичи Expo, Japanand в централата на ЮНЕСКО в Париж. Humanity Photo Awards представляват предприятие, което има за цел по-дълбоко взаимно разбиране и взаимодействие между културните, географски и политически граници. Снимките на нашия колега и приятел - Христо ще обиколят света и ще допринесат за опазването на световното културно наследство!
Ето какво сподели Христо Димитров след завръщането си от Китай - "Конкурса беше на Китайската Фолклорна и Фотографска асоциация под егидата на Юнеско за Запазване на световното културно наследство. В изданието са участвали 4443 фотографа от цял свят, част от финалистите бяха хора работещи за големи световни агенции, 6976 фото есета с по 8 до 12 фотографии . На финал достигнаха 32 държави една от които и България , 66 души финалисти без някакво строго разпределение в категориите, категория Архитектура имаше10 финалиста нивото е много високо и аз бях един от тях , фотографиите остават в книгата " Memories of the Mankind " . Три са категориите награди Performance, Nomination and Documentary Award. Аз съм един от финалистите носители на " Documentary Award " което е най- високото отличие от трите . За мене най-голямата награда си остава запознанството ми с всички онези хора които срещнах там , съветите които получих от тях и приятелството което ще остане завинаги. Огромни Благодарности към Marian Ma която бе нашият Ангел пазител и се грижеше за нас дори и след заминаването ни, към моите страхотни приятели с които се превърнахме в едно сплотено интернационално семейство се надявам скоро да се срещнем защото сте невероятни Salvatore Valente, Tino Soriano, Gali Tibbon and Carlos Garcia Granthon! БЛАГОДАРЯ ВИ
Споделете новината: